Fijuljanin izabran za člana Nacionalnog savjeta za kulturu Republike Srbije

U Domu Narodne skupštine 12. jula 2011. godine održana je konstitutivna sjednica Nacionalnog savjeta za kulturu Republike Srbije.

Konstitutivnom sjednicom predsjedavali su Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Slavica Đukić Dajanović i Ministar kulture Predrag Marković.

Izabrano je 19 članovai Nacionalnog savjeta a među njima i prvi put kao predstavnik sandžačkih Bošnjaka Muhedin Fijuljanin, šef resora za kulturu i informisanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Ovom prilikom Muhedin Fijuljanin je, učestvujući u raspravi istakao da će se zalagati, u radu Nacionalnog savjeta za kulturu, za zaštitu i unaprjeđenje bošnjačkog kulturnog nasljeđa, kreiranju multietničke strategije razvoja kulture u našoj zemlji, posebno je istakao značaj skorog formiranja Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji kao krovne nacionalne kulturne institucije koja će brinuti o ukupnoj nematerijalnoj i materijalnoj kulturnoj baštini sandžačkih Bošnjaka u Srbiji.

Obzirom da, predsjednik Nacionalnog savjeta za kulturu Republike Srbije, nije izabran, nastavak konstitutivne sjednice zakazan je za 07. Septembar 2011.godine.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.