Konstituisan Upravni odbor Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka

U subotu 14. januara 2012. godine u prostorijama Glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća, konstituisan je Upravni i Nadzorni odbor Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Uprani odbor Zavoda konstituisan je u sastavu: Ervin Ćatović, redovni profesor Državnog Univerziteta u Novom Pazaru predsjednik Upravnog odbora, Docnet dr. Redžep Škrijelj, dipl. politikoglog Muhedin Fijuljanin, arheolog Mustafa Baltić i Mersiha Prušević master umjetnosti.

Nadzorni odbor Zavoda čine: Šefćet-Fahro Zartić arhitekta predsjednik i članovi Senad Mahutović i Nihad Gusinac diplomirani ekonomisti.

Upravni odbor Zavoda, na svojoj konstitutivnoj sjednici donio je odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora Zavoda.

Na sjednici je usvojen Elaborat o obnovi novopazarske tvrđave, koji je uradila grupa stručnjaka na čelu sa diplomiranim arheologom Mustafom Baltićem iz Sjenice.

Upravni odbor Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji takođe je usvojio teze za izradu godišnjeg plana i programa rada za 2012. godinu.

Izvor: bnv.org.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.