Potpisan Protokol o saradnji BNV i Opštine Tutin

U prostorijama Opštine Tutin danas je potpisan Protokol o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Opštine Tutin. Svoje potpise na ovaj dokument stavili su predsjednik BNV Esad Džudžević i predsjednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Bošnjačko nacionalno vijeće će takav protokol potpisati i sa svim ostalim sandžačkim opštinama.

Opština Tutin je bila domaćin delegaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća koju je predvodio predsjednik te institucije Esad Džudžević gdje je u svečanoj atmosferi potpisao sa predsjednikom opštine Šemsudinom Kučevićem Protokol o saradnji između te dvije institucije. Džudžević je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovakvom protokola koji je prvi u nizu onih koji će biti potpisani sa sandžačkim opšinama. On je rekao da se na ovaj način otvara put institucionalizaciji odnosa između lokalnih samouprava i BNV-a što predstavlja suštinu u povezivanju Bošnjaka ne samo u Sandžaku već i na prostoru cijelog Balkana.

“U situaciji kada nemate definisanu nacionalnu državu mi smatramo da jedan od mogućih odgovora Bošnjaka u XXI stoljeću jeste stvaranje jakih institucija, stvaranje i umrežavanje pojedinaca i institucija. Ovakav način umrežavanja i saradnje je jedina garancija i učvršćivanje i unapređivanje bošnjačkog nacionalnog i kulturnog identiteta što je naša obaveza i dužnost”, rekao je Džudžević.

Predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević je takođe izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovakvog dokumenta koji opštinu obavezuje da nastavi unapređivanje saradnje između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i lokalne samouprave, kao i da Tutin treba da bude dobar primer svim sandžačkim opštinama.

“Opština Tutin je od svih sandžačkih opština prednjačila u realizaciji svih manjinskih pitanja, ovo danas je bila prilika da to i ozvaničimo. Mi smo u pripremi potpisivanja ovakvom sporazuma i sa Srpskim nacionalnim vijećem. Želim da naglasim da ćemo mi kao lokalna samouprava biti otvoreni u rješavanju svih pitanja, a prije svega iz korpusa nacionalnih prava”, rekao je Kučević.

Predsjednik BNV Esad  Džudžević je najavio potpisivanje ovog dokumenta sa svim sandžačkim opštinama, što će omogućiti institucionalizaciju odnosa između BNV i lokalnih samouprava.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.