Predstavnici BNV na beogradskom sajmu knjiga

Beogradski sajam knjiga posjetili su i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević i šef resora za kulturu i informisanje i član Nacionalnog savjeta za kulturu Republike Srbije, Muhedin Fijuljanin.
Tokom posjete Sajmu Džudžević i Fijuljanin su obišli izložbeni prostor sa knjigama na manjinskim jezicima vojvođanskih manjina, kao i nekoliko drugih poznatih domaćih i izdavačkih kuća iz zemalja regiona.

Na štandu poznate beogradske izdavačke kuće Beoknjiga ove godine našlo se i nekoliko naslova iz izdavačke produkcije Centra za bošnjačke studije i Bošnjačkog nacionalnog vijeća – kao eksponati izložena je monografija “Sandžački Bošnjaci” Muhedin Fijuljanina, kao i publikacija “Sandžak multietnička regija”, Esada Džudževića, te nekoliko drugih knjiga u izdanju CBS-a.

“Međunarodni sajam knjiga u Beogradu je velika kulturna manifestacija i ovogodišnja ponuda na Sajmu svjedoči da knjiga i dalje ostaje trajno kulturno dobro svih”, izjavio je tim povodom predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.